USPEŠNO ODRŽAN ONLINE SPEED BUSINESS MEETING

Dana 15. oktobra 2020. godine održan je tetratelarni Online Speed Business Meeting u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba (SPK), Helenskog privrednog udruženja Srbije (HBA), Holandsko-srpske privredne asocijacije (HSPA) i kompanije BNI Srbija. Na događaju je učestvovalo više od 50 kompanija, članica organizatora, s ciljem direktnog upoznavanja i unapređenja saradnje između pomenute četiri poslovne organizacije.

Po uzoru na najbolje poslovne prakse zapadnoevropskih zemalja, koncept brzih online poslovnih sastanaka predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede postaje sve popularniji i u srpskim poslovnim krugovima. Iako je prisustvovanje pomenutom online Speed Business Meeting-u za mnoge učesnike bila novina, atmosfera je bila prijatna, uz puno uvažavanje svih učesnika, utisci pozitivni uz izraženu želju da se online SBM ponovo organizuje.

Svi predstavnici kompanija učesnica dobili su mogućnost da se prvensteveno ukratko predstave svim ostalim učesnicima, a zatim i tokom odvojenih sesija u desetominutnom razgovoru predstave potencijalnom poslovnom partneru, razmene informacije i uspostave komunikaciju za buduću saradnju.

Predstavnici slovenačke, grčke i holandske privredne organizacije, kao i BNI u Srbiji ocenili su da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, kao i jačanju sinergije između samih organizacija.