USPEŠNO ODRŽAN 23. BEOGRADSKI EKONOMSKI FORUM

Uspešno je, u Beogradu, u hotelu Metropol Palace održan 23. Beogradski ekonomski forum. Forum je otvorio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova gospodin Ivica Dačić rečima da Zapadni Balkan pripada Evropskoj Uniji i da ne želimo još dvadeset godina da prođe, već da evropska priča postane stvarnost. Na otvaranju Foruma su govorili Majk Mišel, predsednik Saveta stranih investitora, ujedno i tematski partner Foruma, kao i predsednik Helenskog poslovnog udruženja gospodin Nikolaos Sliousaregko, kao partner konferencije.

Drugi dan Foruma počeo je razgovorom o regiionalnoj ekonomskoj saradnji između ministra Staše Košarca i državnog sekretara Milana Čukića. Na temu o energetici govorila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović. Drugog dana Foruma ključne teme su bile energetska efikasnost, ESG i razvoj ekonomije. Temu upravljanje otpadom Forum je orgarnizovao sa tematskim partnerom FIC-om, gde su dati konstruktivni primeri kako da svi budu aktivni i uključeni i svesni dobrodbiti recikliranja i upravljanja otpadom. Poslednje dve teme Foruma drugog dana organizovane su sa tematskim partnerom NALED-om, tema o turizmu i razvoju lokalnih zajednica na kojoj je govorio i državni sekretar Uroš Kandić . Na poslednjem panelu o sportskom finansiranju učestvovali su ministar sporta gospodin Zoran Gajić.

Forumu je prisustvovali 180 gostiju, među kojima su bili uvaženi ambasadori, ljudi iz poslovnog sveta, govornici, moderatori i predstavnici Vlade Republike Srbije.

Paneli sa Foruma naći će se na youtube stranici istog, gde možete poslušati sve panele i saznati više interesantnih informacija.