SEČENJE VASILOPITE

Helensko privredno udruženje Srbije održalo je tradicionalni godišnji prijem “Sečenje Vasilopite” za svoje članove, obeležavajući tako početak uspešne poslovne godine.. Događaj je organizovan 27. februara 2024. u grčkoj ambasdorskoj rezidenciji.

Članovima se ovom prilikom obratio predsednik Udruženja g. Nikolaos Sliusaregko, koji je istakao da će HPU nastaviti da podržava i promoviše grčko poslovno prisustvo u Srbiji, koje se čini još snažnijim nakon poruka o nedavnoj poseti grčkog premijera Srbiji. G. Sliousarego je dodao da će Udruženje i ove godine svoje aktivnosti i prioritete prilagoditi potrebama članica organizujući različite događaje, kako u saradnji sa institucijama, tako i u saradnji sa drugim bilateralnim komorama.

Ambasadorka Grčke u Srbiji Marija Levanti se u svom obraćanju članovima HPU osvrnula na nedavnu posetu premijera Grčke u okviru Srpsko-grčkog poslovnog foruma, na posetu ministarke turizma povodom zvaničnog otvaranja 45. Međunarodnog sajma turizma, na kojem Grčka ove godine nosi počasnu titulu „zemlje partnera“ kao i na prošlogodišnju posetu predsednice Grčke. Gđa Levanti je istakla da nedavne posete najviših grčkih zvaničnika Srbiji potvrđuju brojne mogućnost za dalji razvoj odnosa iSrbije i Grčke u mnogim oblastima.

U nastavku večeri Helensko privredno udruženje Srbije tradicionalno je uručilo plakete kompanijama-članicama za dvadesetogodišnjicu i desetogodišnjicu članstva.

U znak zahvalnosti za 20 godina članstva i podrške, Udruženje je uručilo plakete kompanijama S.P. EURODOM i ROKAS, dvema od najstarijih članica.

U znak zahvalnosti za 10 godina članstva i podrške, Udruženje je uručilo plakete kompanijama CONFIDA, HOTEL JUNIOR, HRANA MEDITERANA, LG HEMIJA, ROBNE KUCE BEOGRAD, V and O.

Prijem je zavšen tradicionalnim sečenjem Vasilopite, a ove godine je kompanija Intracom Telecom pronašla novčić u Vasilopiti i osvojila zlatni dukat Udruženja.