SASTANAK SA MINISTROM ZA RAD, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA

Na inicijativu ambasadorke Grčke u Srbiji, 12. septembra 2023. održan je sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikolom Selakovićem, u sedištu Ministarstva.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Grčke, Maria Levanti, Načelnik odeljenja za ekonomske i trgovinske odnose ambasade Grčke, Antonis Katepodis, sekretar Odeljenja Olga Barba, članovi Upravnog odbora HPU, kao i predsednik i izvršni direktor ALUMIL Grupe, Giorgos Milonas. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva Dejan Šijak, Miomir Đorđević i Marko Todosić.

U prijateljskoj atmosferi grčko-srpskih odnosa, prisutni su razgovarali o aktuelnim temama u domenu radnih odnosa i zapošljavanja, kao što je nedostatak radne snage na tržištu, zloupotreba bolovanja, kratkoročno zapošljavanje, ali i o mogućim rešenjima za nesmetano funkcionisanje Zakona o radu u poslovnoj praksi.

Tokom sastanka je Upravni odbor predstavio ministru investiciono prisustvo grčkih kompanija u zemlji, kao i rad HPU. Istovremeno, ministar je prisutnima predstavio poslovne mogućnosti i predložio konkretne akcije za dalji razvoj investicija i bilateralne saradnje.