PREDSTAVNICI I ČLANOVI HPU NA SASTANKU SA GRČKIM MINISTROM TURIZMA

Grčki ministar turizma, Haris Teoharis se tokom zvanične posete Beogradu, sastao sa predstavnicima i članovima Helenskog privrednog udruženja Srbije, 29. marta 2021. u hotelu Metropol Palace.

Ministar je na sastanku nagovestio obnavljanje turizma i otvaranje granica za 14. maj 2021., verovatnoću da će za putovanje u Grčku iz Srbije biti prihvaćene sve vakcine protiv kovida-19, kao i da će se priznavati i PCR i antigenski testovi. Teme sastanka odnosile su se i na poslovanje grčkih kompanija iz oblasti turizma, ugostiteljstva i zabave u Srbiji tokom pandemije, kao i na mogućnosti bržeg ulaska u Grčku preko graničnog prelaza Evzoni za srpske turiste tokom sezone.

Sastanku su prisustvovali ministar turizma Grčke Haris Teoharis, Olga Barba, načelnik za ekonomske i trgovinske odnose Ambasade Grčke u Beogradu, Vasilis Skronjas, savetnik za ekonomske i trgovinske odnose Ambasade Grčke u Beogradu, Marios Belibasakis, načelnik odeljenja za administraciju, organizaciju i promociju Turističke organizacije Grčke (EOT), potpredsednik Helenskog privrednog udruženja Srbije i direktor hotela Junior na Kopaoniku, Nikolaos Sliusarenko, član upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije i predstavnik kompanije Lampsa ΑΕ, Zafiris Lampadaridis, direktor hotela Metropol Palace, Janis Petrakis, vlasnici hotela IN Hotel Spiljos Petris i Smaro Petri, predstavnik Grand Casino Beograd, Εlefteriοs Elefteriadis.