ODRŽANI SASTANCI UPRAVNOG ODBORA HBA SA MINISTROM FINANSIJA I GENERALNIM SEKRETAROM ZA MEĐUNARODNE EKONOMSKE ODNOSE I EKSTRAVERZIJU MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA GRČKE

Upravni odbor Helenskog privrednog udruženja Srbije održao je 29. februara i 5. marta sastanke sa ministrom finansija Grčke, g. Christosom Staikourasom i generalnim sekretarom za međunarodne ekonomske odnose i ekstraverziju Ministarstva spoljnih poslova, g. Gregorisom Dimitriadisom, gde je razgovarao o aktuelnim pitanjima koja se odnose na bilateralne ekonomske i trgovinske odnose Grčke i Srbije, načine njihovog razvoja i daljeg poboljšanja, komunikaciju grčkih privrednika u inostranstvu sa Ministarstvom finansija Grčke, kao i o problemima sa kojim se suočavaju grčke kompanije koje posluju u Srbiji. 

Sastancima su prisustvovali i šef Odeljenja za ekonomska i trgovinska pitanja Ambasade Grčke, g. Vassileios Skronias i drugi savetnik ETP, g. Marios Mpelimpasakis.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim pitanjima koja se odnose na bilateralne ekonomske i trgovinske odnose Grčke i Srbije, načine kako ih razviti i dalje poboljšati, kao i o komunikaciji grčkih privrednika u inostranstvu sa Ministarstvom finansija Grčke.