OD "GRČKE INICIJATIVE DO RADNOG ISKUSTVA" DO ZAPOSLENJA U GRČKIM KOMPANIJAMA

Završna svečanost povodom programa prakse za studente Univerziteta u Beogradu u okviru programa „Grčkom inicijativom do radnog iskustva“ održana je 22. juna.  Tom prilikom su studentima uručene potvrde o uspešno obavljenoj praksi u kompanijama - članicama Helenskog privrednog udruženja.

Tromesečna praksa za studente ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’ organizuje se drugu godinu zaredom, u cilju promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije, kao i stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada i umrežavanja u grčko poslovanje u Srbiji.

Svečanosti su prisustvovali studenti - polaznici programa, predstavnici Grčke ambasade, Helenskog privrednog udruženja, Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i kompanija u kojima je realizovana praksa:  ALPHA BANK, AUTOTECHNIKA (HERTZ), CHIPITA, EUROBANK, JUNIOR, METROPOL PALACE, PIREAUS BANK, VOJVOĐANSKA BANKA.

Ove godine je 25 studenta uspešno završilo program prakse, među kojima su najbolji  dobili i ponudu za posao: četiri osobe su zaposlene i svoje karijere nastaviće u kompanijama Eurobank i Vojvođanska banka.