Najbolji učenici Matematičke gimnazije dobili novčane nagrade

Beograd, 3.decembar 2014. – Šestoro najboljih učenika Matematičke gimnazije u Beogradu dobili su vredne novčane nagrade Piraeus banke AD Beograd u ukupnom iznosu od 3.000 evra. Dobitnici nagradnog iznosa od po 500 evra su Marko Šušnjar, Luka Vukelić, Bogdana Jelić, Marijana Vujadinović, Nikola Sadovik i Nikola Aleksić.

Novčani fond za nagrađivanje najuspešnijih učenika obezbedila je Piraeus banka, kao deo tradicije donatorstva Matematičkoj gimnaziji. Na ceremoniji u svečanoj sali gimnazije, predsednik Izvršnog odbora Piraeus banke Neoklis Neokleus je dodelio nagradne čekove najuspešnijim učenicima i poručio im da ta sredstva iskoriste da razviju svoj puni potencijal i nastave da ostvaruju najbolje rezultate.

“Saradnjom Piraeus banke i Matematičke gimnazije želimo da podstaknemo učenike na postizanje izvanrednih rezultata i dostignuća tokom čitavog obrazovanja i karijere. Banka želi da pomogne zajednici u kojoj posluje i najboljim učenicima da pruži dodatni podstrek”, rekao je Neokleus.

Redosled kandidata bio je određen prema kriterijumima opšteg uspeha i vladanja tokom školske godine, ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i socijalno-ekonomskog statusa. Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović ukazao je da je ulaganje u obrazovanje najvrednija investicija.

“U ime naših dobitnika, želim da se zahvalim Piraeus banci. Ulaganje u obrazovanje je najvrednija investicija i stoga smatram da je Piraeus banka učinila mnogo ne samo za Matematičku gimnaziju, već i za bolju budućnost cele zajednice", izjavio je Ognjanović.

Piraeus Banka je podršku Matematičkoj gimnaziji iskazala i prilikom održavanja međunarodnog Matematičkog kupa čiji je bila pokrovitelj već drugu godinu za redom.