KONFERENCIJA "ZELENA ENERGETSKA TRANZICIJA"

U saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Helensko privredno udruženje Srbije, Belgijsko-srpska poslovna asocijacija, Švajcarsko-srpska trgovinska komora i Hrvatski poslovni klub organizovali su konferenciju pod nazivom "Zelena energetska tranzicija". Događaj je održan u Privrednoj komori Srbije 19.aprila i okupio je više od 70 predstavnika kompanija-članica.

Prisutnima su se ispred organizatora obratili Mihailo Vesovic (PKS), Nikolaos Sliousaregko (HBA), Ana Govedarica (SSCC), Marija Radulovic (HPK) i Nevena Đukić (BSBA).

Ovom prilikom, Ana Raičević, sekretar Udruženja za metalsku i elektro industriju Privredne komore Srbije prisutnima je govorila o ključnim pitanjima, obavezama i rokovima obveznika CBAM-a tokom tranzicionog perioda u kontekstu klimatske mere koja će sprečiti rizik od curenja ugljenika i podržati povećanu ambiciju EU na ublažavanju klimatskih promena.

Aleksandar Petković, direktor Sektora za vođenje projekata iz Srpske berze  električne energije (SEEPEX) članovima je predstavio temu Učešća komercijalnih kupaca na tržištu električne energije, benefite i rad berze.

Nakon radnog dela, Privredna komora Srbije organizovala je koktel za sve učesnike, priliku za nastavak diskusije i umrežavanje članova četiri bilateralne poslovne asocijacije.