INTERVJU PREDSEDNIKA UO HBA ZA DIPLOMACY&COMMERCE

Predsednik Upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije, g. Stylianos Zakof, dao je intervju za prestižni časopis i član Udruženja, Diplomacy&Commerce, u kom se osvrnuo na dopis koji su bilateralne poslovne organizacije u zemlji uputili ministru finansija, kao i na organizaciju aktivnosti Udruženja tokom novonastale situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19.

G. Zakof je naglasio da Helensko privredno udruženje Srbije, kao društveno odgovorna organizacija, nastoji da svojim poslovnim aktivnostima primeni etičke principe, stvarajući verodostojnu i odgovornu poslovnu zajednicu, te je tokom vanrednog stanja u kom se nalazi zemlja organizovalo svoje poslovanje na način koji je bezbedan i pogodan, kako za članove Upravnog odbora, tako i za kompanije članice.

Međutim, iako pandemija novog virusa ima veliki negativan uticaj na finansijski i privredni sektor, istovremeno predstavlja i upozorenje za čovečanstvo, da trebamo zaštititi naše sugrađane i posvetiti više vremena našim porodicama.

Takođe, predsednik je podsetio i da je Udruženje, u saradnji sa drugim bilateralnim poslovnim organizacijama, uputilo dopis ministru finansija Srbije za sprovođenje dodatnih mera od strane Vlade Srbije koje će podstaknuti privredan rad grčkih i drugih kompanija u zemlji.

Pročitajte intervju