INTERVJU MESECA: ALUMIL YU INDUSTRY

„Inovativno poslovanje koje doprinosi održivom razvoju srpskog industrijskog sektora“

Stylianos Tsoktouridis, Generalni direktor kompanije Alumil YU Industry

Zahvaljujući kontinuiranom istraživanju i razvoju naših proizvoda, nudimo jedinstvena rešenja aluminijumskih arhitektonskih sistema sa inovativnim karakteristikama koje u potpunosti odgovaraju potrebama naših klijenata. Naša kompanija aktivno doprinosi održivom razvoju srpskog industrijskog sektora i podržava lokalnu ekonomiju i zajednicu.

Alumil je jedan od najvećih brendova u obasti proizvodnje aluminijumskih sistema, sa 12 fabrika širom Evrope od kojih je jedna u Srbiji. Kada pogledamo unazad, da li možemo da kažemo da je otvaranje fabrike u Srbiji pre više od 20 godina bio odličan poslovni potez?

Od samog osnivanja naše kompanije, Alumil Yu kontinuirano raste i neprestano ulaže u opremu i ljudstvo, što je pokazatelj da su očekivanja menadžmenta kompanije ispunjena, a da je sam razvoj daleko premašio prvobitne poslovne planove. Tokom ovog perioda Alumil YU se razvila u potpuno integrisanu proizvodnu, logističku i komercijalnu kompaniju, sa godišnjim kapacitetom od 15.000 mt visokokvalitetnih aluminijumskih profila sa izuzetno visokom preciznošću obrade, koji se distribuiraju na srpsko i evropsko tržište.

Osim proizvodnog pogona u Novoj Pazovi raspolažemo i sa šest distributivnih centara širom Srbije, imamo izložbeni prostor na Novom Beogradu i ujedno zapošljavamo gotovo 400 ljudi. Naša kompanija poslednje dve godine beleži porast godišnjeg prihoda za 20% po godini i očekujemo da će ova godina biti izvrsnija od svake prethodne.

Da li uspevate da zadovoljite širok spektar arhitektonskih potreba sa različitim aluminijumskim sistemima koje posedujete i kakvi su razvojni planovi Alumila u narednom periodu?

Zahvaljujući kontinuiranom istraživanju i razvoju naših proizvoda, nudimo jedinstvena rešenja aluminijumskih arhitektonskih sistema sa inovativnim karakteristikama koje u potpunosti odgovaraju potrebama naših klijenata. Moderni proizvodni kapaciteti i stroga kontrola kvaliteta omogućavaju nam kreiranje vrhunskih proizvoda visoke vrednosti. Potrebe naših kupaca su veoma raznolike, ali je takav i portfolio naših proizvoda: posedujemo 65 aluminijumskih sistema, a svaki naš proizvod je dizajniran sa jednim istim ciljem - da obezbedimo najbolje moguće rešenje i maksimiziramo vrednost za naše kupce, da im obezbedimo aluminijumske sisteme vrhunskog kvaliteta sa visokim nivoom performansi i modernim dizajnom.

Naše investicije premašile su iznos od 42 miliona evra, dok su godišnji prihodi premašili 52 miliona evra. Danas, gotovo 70% proizvoda izvozimo na evropska industrijska tržišta. Takođe, naša kompanija aktivno doprinosi održivom razvoju srpskog industrijskog sektora, a svakodnevni cilj nam je da podržimo razvojne planove zemlje i pomognemo lokalnu ekonomiju i zajednicu. Plan nam je da nastavimo da razvijamo ove aktivnosti i u sledećoj godini, ali i da izađemo na sofisticiranija tržišta.

Osim po širokom asortimanu prozivoda koji nudite, poznati ste i po Alumil Akademiiji. Da li možete da nam kažete nešto više o samom konceptu ovog razvojnog centra?

Smatramo da je znanje neophodnan uslov za saradnju i snažno partnerstvo. Upravo iz tog razloga je Alumil grupa osnovala posebnu akademiju pod nazivom Alumil Akademija, kako bi svim našim partnerima pružila znanje i detaljnu obuku o tehničkim i komercijalnim pitanjima u vezi naših proizvoda, ali i kako bi ujedno sertifikavala sve one koji se pridržavaju Alumil standarda.

Radi se o personalizovanom obrazovnom programu pri čijem formiranju smo sledili međunarodno priznatu akademsku proceduru, a koji je usmeren na usavršavanje tehničkih veština, detaljno učenje o karakteristikama samih proizvoda, praktičnu upotrebu opreme, kao i na obuke za opšte razumevanje korporativne kulture Alumila.

Alumil Akademija je usmerena na sve naše partnere koji žele da unaprede svoje znanje i sposobnosti, kao i da postanu što bolji proizvođači koji će pružati visokokvalitetne proizvode i usluge. Ali iznad svega, primarni cilj naše Akademije je da predstavlja platformu koja će prenositi poruku da kompanija i svi njeni partneri imaju isti cilj: izvrsnost, rast i uspeh.