HPU NA SASTANKU SA ZAMENIKOM MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA GRČKE

U okviru zvanične posete ministra spoljnih poslova Grčke, Nikolaosa Dendiasa, Beogradu i njegovog učešća na zajedničkom sastanku ministara spoljnih poslova Kipra - Srbije - Grčke, Upravni odbor i članovi Helenskog privrednog udruženja Srbije sastali su se sa njegovom pratnjom, zamenikom ministra spoljnih poslova Grčke, Konstantinosom Frangojanisom i generalnim sekretarom za međunarodne ekonomske odnose i saradnju, Janisom Smirlisom. Sastanak je održan 5. aprila u ambasadi Grčke u Beogradu.

Jedna od najvažnijih tema razgovora odnosila se na izazove sa kojima se suočavaju grčke kompanije u Srbiji kao i na mogućnost intervencije Ministarstva spoljnih poslova Grčke u njihovom rešavanju. Tokom razgovora, poseban akcenat je stavljen na razvoj događaja na zapadnom Balkanu, kao i na učešće grčkih kompanija u primeni „Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan“ u Srbiji.

Na sastanku je predsednik HPU, Stilijanos Zakof, imao priliku da gospodinu Frangojanisu predstavi aktivnosti i rad Helenskog privrednog udruženja Srbije. Zamenik ministra je naglasio prisustvo grčkih kompanija u Srbiji kao veoma značajno, ali ujedno i saradnju HPU sa Kancelarijom za međunarodne ekonomske odnose i saradnju.

U nastavku su prisutni razgovarali o aktuelnim pitanjima koja se tiču ekonomskih i trgovinskih odnosa Grčke i Srbije, kao i o mogućnostima njihovog razvoja i daljeg unapređenja.

Sastanku su prisustvovali zamenik ministra spoljnih poslova Grčke, Konstantinos Frangojanis, generalni sekretar za međunarodne ekonomske odnose i saradnju, Janis Smirlis, načelnik za ekonomske i trgovinske odnose Ambasade Grčke u Beogradu, Vasilis Skronjas, savetnik za ekonomske i trgovinske odnose Ambasade Grčke u Beogradu, Marios Belibasakis, savetnik političkog odeljenja Ambasade Grčke u Beogradu, Ekatarina Rapti, predsednik HPU Stilijanos Zakof, potpredsednik HPU, Nikolaos Sliusarenko, članovi upravnog odbora HPU Spiridon Vlahos i Vuk Dapčević, kao i predstavnici kompanija-članica A.V.J. Construction and Development, Autotechnica Hertz, Eurobank, Eurofast, Alumil, IN Hotel, Inos-Balkan, Terna.