HBA - SPONZOR PROSLAVE NACIONALNOG PRAZNIKA GRČKE

U okviru proslave Nacionalnog dana, Ambasada Grčke u Beogradu priredila je 25. marta prijem u hotelu Metropol Palace. Zvanični spozor prijema bilo je Helensko privredno udruženje.

Vladu Srbije predstavljali su potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave gdja Kori Udovički i ministar odbrane gdin Bratislav Gašić. Proslavu su svojim prisustvom uveličali vladika toplički Arsenije kao i princ Aleksandar i princeza Katarina Karadjorjdević. Takodje, prisutni su bili i državni zvaničnici, članovi diplomatskog kora, izaslanici odbrane, članovi akademske i privredne zajednice, ličnosti iz sveta umetnosti i sporta kao i grčke zajednice u Srbiji.

Povodom proslave Nacionalnog dana, ambasador Grčke u Srbiji, gdin Konstantinos Ikonomidis je u svom obraćanju medijima izjavio: "Ustankom iz 1821. godine slavimo rađanje nove grčke države. Odajemo počast našim precima koji su se borili za ideale nacionalne nezavisnosti, demokratije, pravde i slobode". Ambasador se takođe osvrnuo na bilaterlane odnose Srbije i Grčke, naglasivši da se nalaze na odličnom nivou, kao i da se temelje na čvrstim društvenim vezama, ujedno izrazivši uverenje da ovi odnosi mogu da budu i još bolji. Gdin Ikonomidis je takođe naveo i značajno prisustvo investitora iz Grčke u Srbiji i spomenuo da očekuje veliki broj srpskih turista u Grčkoj i ovog leta. Svoje obraćanje je završio zahvalivši se svim prijateljima u Srbiji na čestitkama koje su uputili povodom Nacionalnog dana Grčke i poželevši im sreću na putu ka EU.