GRČKOM INICIJATIVOM DO RADNOG ISKUSTVA

Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, četvrtu godinu zaredom organizuje tromesečnu praksu za studenate u kompanijama-članicama Udruženja.

Ova nezavisna inicijativa organizuje se četvrtu godinu zaredom, u cilju stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada i promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije.

Program pod nazivom “Grčkom inicijativom do radnog iskustva” namenjen je studentima završnih godina osnovnih i Master studija Univerziteta u Beogradu, koji žele da steknu prva radna iskustva i na taj način poboljšaju svoje šanse na tržištu rada. Kroz program je do sada prošlo preko 60 studenata koji su kvalitet prakse u evaluacijama ocenili visokim ocenama, a najbolji su po obavljenoj praksi dobili posao.

Ove godine u programu će učestvovati kompanije: Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, Eurofast, Hotel Junior, Inos Balkan, Intelli, Kleemann Liftovi, LG Hemija, Mercure Belgrade Excelsior.

Proces prijavljivanja studenata

Studenti mogu da se prijave za jednu ili više pozicija i postave svoj CV direktno na internet portal Univerziteta u Beogradu www.studentskapraksa.com

Svaka kompanija – učesnica će putem pristupa bazi podataka portala pratiti prijave studenata i samostalno izvšiti proces selekcije.

Tromesečna praksa će trajati od 19. marta do 15. juna, a rok za prijave studenata je 11. mart.

Studentima će biti uručena Potvrda o završenoj praksi na svečanosti koja će se održati po završetku programa.

Više informacija: www.mfa.gr/serbia I www.bg.ac.rs Ι www.razvojkarijere.bg.ac.rs