GRČKOM INICIJATIVOM DO RADNOG ISKUSTVA – PREZENTACIJA I SAJAM PRAKSI

Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu organizuje tromesečnu praksu za studente u kompanijama članicama Udruženja. Tromesečna praksa za studente ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’ organizuje se četvrtu  godinu zaredom, u cilju promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije, kao i stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada i umrežavanja u grčko poslovanje u Srbiji.

U ovoj nezavisnoj inicijativi učestvuje 10 kompanija koje će u okviru ovog programa redovnim studentima osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu ponuditi 25 pozicija za obavljanje studentske prakse u oblasti društvenih nauka, elektrotehničkog inženjerstva, računarskih, mašinskih, saobraćajnih, organizacionih, ekonomskih i pravnih nauka. 21.februara je na Univerzitetu u Beogradu organizovana prezentacija programa za studente, kao i sajam praksi na kojem su studenti imali informativno‐konsultativne sesije sa predstavnicima kompanija-učesnica programa, a one su: Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, Eurofast, Hotel Junior, Inos Balkan, Intelli, Kleemann Liftovi, LG Hemija, Mercure Belgrade Excelsior.

Studenti će prijave za tromesečnu praksu koja će trajati od 19. marta do 15. juna vršiti putem portala www.studentskapraksa.com, te će onima koji budu uspešno obavili praksu biti uručena Potvrda o završenoj praksi na svečanosti koja će se održati po završetku programa.