GODIŠNJA PROSLAVA UDRUŽENJA

Beograd, 01. mart 2015. – Helensko privredno udruženje Srbije je održalo tradicionalnu proslavu sečenja vasilopite u hotelu Hyatt. Godišnjoj proslavi su prisustvovali članovi i prijatelji Udruženja, pripadnici šire grčke poslovne zajednice u Srbiji, kao i predstavnici Ambasade Grčke u Beogradu.

Predsednik Udruženja, gdin Georgios Papanastasiou je istakao da uprkos izazovima sa kojima se suočava Grčka poslednjih godina, grčka poslovna zajednica u Srbiji ostaje snažna, kao i to da grčke kompanije još uvek drže vodeće pozicije u ključnim sektorima kao sto su bankarski sektor i finasijske usluge, hotelijerstvo, građevinski sektor, sektor maloprodaje i drugi. Gdin Papanastasiou je takođe predstavio prošlogodišnje aktivnosti, istakavši 2015. kao veoma uspešnu godinu. Pored humanitarnih inicijativa, programa prakse za studente u grčkim kompanijama i pokroviteljstava događaja koji promovišu Grčku i njenu kulturu, Udruženje je takođe realizovalo različite projekte koji jačaju i podržavaju međusobnu saradnju članova.

U okviru planova za 2016.godinu, gdin Papanastasiou je dodao da će Udruženje nastaviti da predstavlja grčku poslovnu zajednicu na način dostojan njene veličine i kvaliteta, promoviše i jača međusobnu saradnju između kompanija – članica, šire poslovne grčke zajednice i svih ostalih činilaca srpske privrede, jača sliku Udruženja pred vlastima i institucijama u zemlji, kao i da promoviše Srbiju grčkim vlastima i grčkim kompanijama kao potencijalno investiciono tržište.

Prisutnima se obratio i ambasador Grčke u Srbiji, gdin Konstantinos Ikonomidis, ocenivši saradnju Udruženja i ambasade kao izuzetno uspešnu, posebno izdvojivši podršku Udruženja inicijativama i manifestacijama koje organizuje Ambasada Grčke u Beogradu.

Na ovogodišnjoj proslavi, Helensko privredno udruženje Srbije je dodelilo zahvalnice prethodnom predsedniku i potpredsedniku upravnog odbora, gdinu Filiposu Karamanolisu i Hristosu Cemperasu za njihov dugogodišnji doprinos radu udruženja. Posebna nagrada za desetogodišnjicu članstva u Udruženju dodeljena je Alpha banci.