GODIŠNJA PROSLAVA UDRUŽENJA - SEČENJE VASILOPITE

Beograd, 01. mart 2017. – Helensko privredno udruženje Srbije je održalo tradicionalnu proslavu sečenja vasilopite u hotelu Hyatt, već jedanaestu godinu zaredom. Godišnjoj proslavi su prisustvovali članovi i prijatelji Udruženja, pripadnici šire grčke poslovne zajednice u Srbiji, kao i predstavnici Ambasade Grčke u Beogradu. Predsednik Udruženja, gdin Georgios Papanastasiou istakao je: "Veoma je važno da, uprkos teškim uslovima sa kojima se, nažalost, još uvek suočavamo u Grčkoj, prisustvo grčke poslovne zajednice u prijateljskoj Srbiji, kao i njen doprinos lokalnoj ekonomiji ostaje veoma značajan. Naši članovi i dalje imaju vodeće prisustvo u ključnim sektorima kao što su finansijske usluge, hotelska industrija, građevinski sektor, oblast maloprodaje i ostali".

Gdin Papanastasiou je takođe dodao da ciljevi našeg Udruženja ostaju nepromenjeni: - da predstavljamo grčku poslovnu zajednicu u Srbiji na način dostojan njene veličine, bezvremenosti, doprinosa i kvaliteta - da jačamo ekstrovertnost Udruženja i nejgovu prepoznatljivost od strane institucija u zemlji - da jos više ojačamo odnose (poslovne i drustvene) među kompanijama-članicama - da promovišemo kontakte i saradnju, kako među našim članovima, tako i među širom grčkom poslovnom zajednicom i drugim akterima srpske privrede - da intenziviramo predstavljanje Srbije kao potencijalne investicione destinacije grčkih vlasti i grčke poslovne zajednice Prisutnima se obratio i ambasador Grčke u Srbiji, gdin Ilias Iliadis, koji je poželeo uspeh Udruženju u njegovom daljem radu.

Na ovogodišnjoj proslavi, Helensko privredno udruženje Srbije je dodelilo nagrade kompaniji Alumil i hotelu Metropol Palace za desetogodišnjicu članstva, dok su kompanijama Eurofast i Rokas dodeljene posebne zahvalnice za njihov dugogodišnji doprinos radu Udruženja.

Proslava se završila tradicionalnim sečenjem vasilopite, a ovogodišnji dukat pronašao je gdin Majo Hodžć, direktor kompanije FastStart.