GODIŠNJA PROSLAVA UDRUŽENJA

Beograd, 25. februar 2015. - Helensko privredno udruženje je održalo tradicionalnu proslavu sečenja novogodišnjeg kolača u hotelu Metropol. Godišnjoj proslavi su prisustvovali članovi Udruženja, pripadnici šire grčke poslovne zajednice u Srbiji, predstavnici Grčke ambasade u Beogradu, kao i predstavnici brojnih privrednih komora.

Predsednik Udruženja, gdin Filipos Karamanolis, pozdravio je prisutne istakavši da je 2014. bila veoma uspešna godina za HPU. Gdin Karamanolis je predstavio aktivnosti HPU tokom 2014. i naveo da je pored humanitarnih inicijativa, pokroviteljstava događaja koji promovišu Grčku i njenu kulturu, Udruženje takođe otpočelo saradnju sa ostalim, sličnim udruženjima i privrednim komorama. Istakao je i da stalni rast novih članova dokazuje da je prisutnost grčkih kompanija u Srbiji i njen doprinos srpskoj privredi i dalje izuzetno značajan, uprkos ekonomskoj krizi.

Prisutnima se obratio i ambasador Grčke u Srbiji, gdin Konstantinos Ikonomidis, ocenivši saradnju Uruženja i ambasade kao izuzetno uspešnu, i posebno izdvojio praksu studenata u kompanijama-članicama HPU, kao jedan od značajnih zajedničkih projekata.

Ove godine, Helensko privredno udruženje je dodelilo nagrade članovima koji podržavaju njegove aktivnosti već vise od 10 godina. Na ovaj način im je simbolično ukazano poštovanje i zahvalnost za njihov poseban doprinos Udruženju. Potpredsednik Udruženja, gdin Hristos Cemperas je ovom prilikom izjavio da je 2003.godine, prilikom osnivanja, Udruženje brojalo 5 članova, dok danas broji 70 članova. Kompanije-članice kojima je uručena nagrada za dugogodišnje članstvo u Udruženju su AD FABRIKA ŠEĆERA ŠAJKAŠKA, AXON COMPANY, COCA-COLA HELLENIC, DIASTASI CONSTRUCTION, EKO, ETEM ZA SCG, EUROBANKA, INTERALLIS CHEMICALS, IKRP ROKAS I PARTNERI, MELLON SERBIA, PIREUS BANK, S.P.EURODOM CO.CO., VEROPOULOS, VOJVOĐANSKA BANKA.

Proslava se završila sečenjem novogodišnjeg kolača, a ovogodišnji srećnik koji je pronašao zlatnik je gdin Karakostas, direktor kompanije Bluegrass.

FOTOGRAFIJE