KOMPANIJE ČLANICE HBA JOŠ JEDNOM NA STRANI DRUŠTVA

Helensko privredno udruženje Srbije (HBA) još jednom je veoma ponosno što su određene kompanije-članice pokazale svoju društveno odgovornu svest i doprinele borbi Srbije protiv virusa Covid-19.

U prevenciji širenja novog virusa, kao i lečenju pacijenata u zemlji, do sada su svoj novčani ili materijalni doprinos dale kompanije-članice HBA: Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, Fabrika šećera Crvenka, Kleemann liftovi i Titan cementara Kosjerić.

Prema rečima rukovodstva Alumil ΥU Industry, koja je predstavništvo Alumil u Srbiji i društveno odgovorna kompanija, firma nastoji da pruži podršku, pre svega preduzimajući mere za zaštitu zdravlja i bezbednosti njenih zaposlenih, a onda i kroz donaciju državi i njenom zdravstvenom sistemu. „Nega inficiranih pacijena od strane zdravstvenih radnika je veoma važan zadatak, koji sa sobom nosi i veliki rizik, jer je poznato da se ovaj virus veoma lako prenosi. Uviđajući važnost napora zaposlenih u zdravstvenim ustanovama opštine Beograd, obezbedili smo zaštitne maske baš za njih. Takođe smo donirali i zaštitna odela za potrebe zaposlenih Doma zdravlja i Javnog komunalnog preduzeća opštine Stara Pazova“.

 

EKO Serbia, mreža benzinskih pumpi, donirala je 5 miliona dinara za kupovinu medicinske opreme. Dva miliona dinara namenjeno je Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, za nabavku dijagnostičkog testa na koronavirus, dok su preostala tri miliona dinara usmerena za kupovinu respiratora. Na taj način se EKO Serbia priključila inicijativi UNICEF-a u naporima da se pruži podrška Vladi Srbije u borbi protiv Covid-19.

 

Eurobank je obezbedila 6 miliona dinara za kupovinu neophodne medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije koronavirusa. „Svesni smo da situacija zahteva brzu reakciju i podršku kako bi zdravstvenim institucijama i pacijentima koji se u njima leče bio omogućen adekvatan medicinski tretman. Kao jedan od doprinosa u borbi protiv epidemije koronavirusa, Eurobank je obezbedila sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za kupovinu medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Ovom donacijom takođe želimo da iskažemo i podršku našem zdravstvenom sistemu, pred kojim je veoma težak zadatak. Smatramo da je sada, više nego ikad, potrebno da pokažemo solidarnost i odgovornost prema društvu u kojem poslujemo“ izjavila je Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora te banke.

 

Svoje lokalne opštine podržale su Fabrika šećera Crvenka, sa 4 tone šećera, kao i kompanije Kleemann liftovi i Titan cementara Kosjerić, ističući nameru za dodatnim donacijama.

Sve kompanije-članice HBA, koje su svojim doprinosom pokazale socijalne i moralne principe, izjavile su da će uvek biti na strani zemlje domaćina i da su uverene da ćemo svi izaći kao pobednici ove bitke!