DONACIJA HPU ORGANIZACIJI "SOS DEČIJA SELA SRBIJA"

Članovi upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije u 22. januara 2024. posetili nacionalnu kancelariju organizacije "SOS Dečija sela Srbija" u Beogradu i ovom prilikom donirali novčani iznos od 150.000 RSD koji je prikupljen na tradicionalnoj humanitarnoj božićnoj večeri članova Udruženja u decembru 2023. godine. Donacija će biti upućena SOS Dečijem selu u Kraljevu, prvom programu ove humanitarne organizacije.

Humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija od 2004. godine pruža podršku deci i mladima bez roditelјskog staranja i u riziku od izdvajanja iz porodice, kao i mladima iz ranjivih grupa, na putu ka ekonomskoj samostalnosti. Fokus rada organizacije je na preventivnim programima i podršci porodicama koji se sprovode u osam gradova Srbije među kojima su Beograd, Niš, Kraljevo, Čačak, Vrnjačka Banja, Trstenik, Gadžin Han i Raška.

Helensko privredno udruženje Srbije se posebno zahvaljuje kompanijama koje su donirale poklone, svoje proizvode i usluge, za potrebe humanitarne lutrije, kao i svim prisutnim predstavnicima kompanija – članica na Božićnoj večeri, koji su kupovinom tiketa omogućili da se ova inicijativa realizuje.