DONACIJA DEČIJEM SELU "DR MILORAD PAVLOVIĆ" U SREMSKOJ KAMENICI

Članovi Upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja Srbije su 29. januara 2022. posetili dečije selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, u čijem boravku je trenutno smešteno oko 100 dece i mladih bez roditeljskog staranja.

Ovom prilikom je Helensko privredno udruženje Srbije doniralo više od 800 proizvoda, među kojima su sredstva za ličnu higijenu, sredstva za čišćenje, kao i mnogi drugi proizvodi za svakodnevni život štićenika sela, u vrednosti od 200.000 RSD.

Gdin Stylianos Zakof, predsednik u.o., gdin Nikolaos Sliousaregko potpredsednik u.o. i gdin Vuk Dapčević, član u.o. uručili su donaciju direktoru ustanove gdinu Mirku Jankeliću, koji je Udruženju ovim povodom uručio Zahvalnicu za dodeljenu humanitarnu pomoć.

Deo novca za ovu donaciju prikupljen je na tradicionalnoj Božićnoj večeri članova u decembru 2021. tokom koje je organizovana je humanitarna lutrija, dok je ostatak novca Udruženje izdvojilo iz svog budžeta.

Grčke kompanije i članovi Udruženja su ovim činom još jednom ukazali na humanost i važnost solidarnosti i brige o zajednici kroz aktivnosti koje sprovode i razvijaju.

Dečje selo Sremska Kamenica nastalo je u velikoj porodici SOS Dečjih sela. Otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. U svetu trenutno postoji 200 dečijih sela koja se temelje na vrednostima SOS Kinderdorf organizacije.