DIMPLOMATSKI DANI GRČKE

Beograd, 24.april 2015. - U okviru tradicionalnog projekta "Diplomatski dani", ELSA (European Law Students' Association) je na Pravnom fakultetu u Beogradu organizovala konferenciju pod nazivom "Diplomatski dani Grčke". Na konferenciji su predstavljene ekonomske, kulturne, istorijske i društvene veze Grčke i Srbije.

Konferenciju je otvorio prodekan Pravnog fakulteta, gdin Vladan Petrov, a zatim se studentima obratio konzul Grčke u Beogradu, gdin Ioanis Ioanidis koji je komentarisao najznačajnija politička dešavanja u Srbiji i tradicionalno dobre odnose između dve zemlje.

Potpredsednik Helenskog privrednog udruženja, gdin Hristos Cemperas, studentima je predstavio aktivnosti Udruženja i odgovarao im na pitanja koja su se ticala stranih ulaganja u Srbiji, daljeg razvoja srpskog turizma, kao i privredne razmene između Srbije i Grčke.

Usledilo je izlaganje profesora Ivana Jordovića o antičkoj Grčkoj, i gdina Dimitriosa Papadopoulosa, predsednika "Zajednice Grka Srbije Elefterios Venizelos". Seminar se završio obraćanjem profesora Dalibora Djukića koji je govorio o svom iskustvu studiranja u Grčkoj.